eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin
Párizs, 2018. június 6.Ringo Starr, az egykori Beatles angol zenekar dobosa sajtótájékoztatót tart Párizsban 2018. június 6-án, az együttese európai koncertkörútjának kezdőnapján. (MTI/EPA/Etienne Laurent)
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

George Harrison és Ringo Starr eddig sosem hallott dala bukkant fel

George Harrison és Ringo Starr eddig ismeretlen közös dalát fedezték fel egy lakásban. A Radhe Shaam című dal 1968-ban készült, Ringo Starr dobon játszik, George Harris gitározik benne.

A dal csütörtökön jelenik meg (de a BBC rádióadásában már lejátszottak belőle egy részletet - link a cikk végén), és az értékesítéséből befolyó összeget jótékony célra fordítják.

A produceri munkálatok és a dal megírása Suresh Joshi rádiós nevéhez fűződik, a különleges zenét az ő birminghami otthonában találta meg egy barátja, aki a koronavírus miatti lezárások ideje alatt látogatta meg a 75 éves férfit - írja a BBC.

Nemrég száz ember hallgathatta meg a dalt a liverpooli Beatles Múzeumban.

Joshi George Harrison barátja volt, ő mutatta be neki Ravi Shankar ünnepelt indiai zenészt, aki nagy hatással volt a sztárra és megtanította őt szitáron is játszani.

Joshi egy dokumentumfilm zenéjén dolgozott a londoni Sohóban lévő Trident stúdióban, amikor Harrison és Ringo Starr megjelent, és felajánlották, hogy játszanak neki.

A zenészek éppen szünetet tartottak a Hey Jude című dal felvételei közben.

A dalban közreműködött Aashish Khan indiai klasszikus zenész is. A számot sosem adták ki. "Az idő elszállt, a Beatles felbomlott és számos problémájuk volt, így senki sem akarta kiadni" - mondta Joshi.

A rádiós a koronavírus-járvány miatti lezárások során mesélt zenei múltjáról barátjának, aki Beatles-rajongóként ragaszkodott hozzá, hogy keressék meg a felvételt.

Az előkerült dalt elküldték Suraj Shinh zenei producernek, aki helyreállította a szalagot.

A liverpooli Beatles Múzeum vezetője, Paul Parry elmondta: a dal meghallgatására összehívott közönség "imádta" a zenét. "Összetéveszthetetlenül George gitárjátéka volt, szinte életre keltette őt. És összetéveszthetetlen volt Ringo dobolása is" - mondta Parry.

A BBC Radio Merseyside is lejátszotta a számot, amelynek születéséről Tony Snell műsorvezető beszélgetett. Az adás ITT visszahallgatható még néhány napig, a beszélgetés 2:15:00 körül kezdődik, a dal pedig 2:27:30 körül.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×