eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Maurice Dorleac et sa femme Renée Simonot, parents des actrices françaises Catherine Deneuve et Fraonçoise Dorleac. (Photo by Jacques Haillot/Apis/Sygma/Sygma via Getty Images)
Nyitókép: Jacques Haillot/Getty Images

Elhunyt Catherine Deneuve édesanyja, a világ talán legidősebb színésznője

A színészként Renée-Jeanne Simonot néven ismert Renée Dorléac 109 éves volt.

109 éves korában meghalt Catherine Deneuve édesanyja, Renée Dorléac, vagy ahogy színészként ismerték, Renée-Jeanne Simonot – idézi a Hvg.hu a The Guardiant. Szeptember 10-én lett volna 110 éves.

Dorléac hétéves korában kezdte a színészi pályát a párizsi Odéon színházban, ahol három évtizeden át játszott. A hangosfilmek megjelenése után az egyik első francia szinkronszínész lett, olyan sztárokat szólaltatott meg franciául, mint Judy Garland vagy Esther Williams. Az MGM szinkronstúdiójában találkozott Maurice Dorléac színésszel, akivel 1940-ben házasodtak össze, majd megszületett három lánya, Françoise 1942-ben, Catherine 1943-ban és Sylvie 1946-ban.

Dorléac lányai születései után visszavonult a színészettől, és gyerekei felnevelésének szentelte életét.

Catherine Deneuve az idei cannes-i filmfesztiválon értesült édesanyja haláláról.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×