eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pxhere

Ez a három lehet "Európa filmje" – ingyenesen megnézhetők, de sietni kell vele

Vasárnap éjfélig ingyenesen meg lehet nézni interneten a Lux európai filmdíjra jelölt három alkotást. Az elismerést olyan filmeknek ítélik oda, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet.

Tizenhárom évvel a megalapítása után komoly átalakításon ment keresztül az Európai Parlament filmdíja. Ezentúl közvetlenül a közönség bevonásával választják ki a nyertes alkotást, a European Film Academyvel kötött új együttműködésnek köszönhetően pedig jóval több európaihoz eljutnak majd a filmek.

A díjat olyan filmek kapják, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet, és az európai értékekkel foglalkoznak.

A versenyben szerepel Thomas Vinterberg Még egy kört mindenkinek című alkotása,

Alexander Nanau "Kollektívája",

valamint Jan Komasa Corpus Christi című filmje.

A megújult filmdíj lehetővé teszi a publikumnak, hogy online szavazzon kedvenceire, és most először az EP-képviselőkkel együtt választhassa ki a nyertest.

Mindhárom jelölt film megtekinthető ingyenesen online, feliratozva a Lux közönséghét alatt vasárnapig itt.

A lejátszás megkezdése után a film 30 óráig érhető el, egészen május 16. éjfélig. Az alkotások csak Magyarországról érhetők el, a jegyek száma korlátozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×