eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Elkészült Nagy Dénes berlinalés filmjének előzetese

A rendező első nagyjátékfilmjével szerepelhet a neves filmes megmérettetésen.

A Természetes fény a második világháborúban, a Szovjetunió megszállt vidékein játszódik, és a magyar katonák mindennapjairól szól. Premierje a Berlinale versenyprogramjában való bemutatásakor lesz, március 2-án, Magyarországon pedig akkor, amikor kinyitnak a mozik – írta a hvg.hu.

Az amatőr szereplőkkel forgatott Természetes fény című alkotás Závada Pál azonos című regényének egy részletét dolgozza fel. A második világháborúban, a Szovjetunió megszállt vidékein játszódik egy mocsaras erdőségben. A keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti területeken. Semetka István, egy magyar földműves szakaszvezetőként teljesít szolgálatot az egyik gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

A filmről Nagy Dénes korábban nyilatkozott az InfoRádiónak, az interjút alább meghallgathatják.

A Berlinale versenyprogramjában ott lesz még Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×