eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rudolf Péter rendező Moliere Az úrhatnám polgár című zenés vígjátékának próbáján a Pécsi Nemzeti Színházban 2019. december 4-én. A darabot december 6-án mutatják be.
Nyitókép: Sóki Tamás

Rudolf Péter: mégiscsak fölmegy a függöny

Fellélegzett a szakma, folytatódhatnak a próbák a színházakban – mondta az InfoRádiónak a Vígszínház igazgatója. Rudolf Péter hozzátette: a teátrum több előadását is streamelve tűzi műsorra, és szombaton online mutatja be A padlás 999. előadását. Mindezek mellett elindult a SzínházTV.

Rudolf Péter szavai szerint aggódva várták a fejleményeket, hogy miként tudják majd folytatni a munkát, de végül az egész szakma fellélegezhetett, miután kiderült, folytatódhatnak a próbák. Rengeteg beugrás volt, de tartották a frontot, most azonban egy új fejezet kezdődött, még ha a közönséggel nem is találkozhatnak. Ugyanakkor készültek, számítottak a helyzetre, ezért az e-Színházzal együttműködve, egy új szót alkotva fog működni a „Víg-stream-ház”.

Mint emlékeztetett, a teátrum szombaton az 1000. Padlás előadást ünnepelte volna, de a közönség hiánya miatt erre nem kerül majd sor, és a 999.-et fogják streamelni.

Az ezredik előadásra majd csak akkor kerül sor, ha a „normális emberi kapcsolatok helyreállnak”, amikor összegyűlhet mindenki,

aki valaha játszott benne, köze volt hozzá az elmúlt húsz évben, köztük ő maga is, aki az alapfelállásban számtalanszor alakította a törpe szerepét. A majdani jubileumi ünnep egyben emlékezés is lesz, tette hozzá, miután sok olyan kolléga már nem lehet majd velük, aki ebben közreműködött.

A padlás 999. előadásra sok plusszal is készül a Vígszínház, így a néző az élő közvetítés előtt, a szünetben és a darab után is további információkkal gazdagodhat, amivel nem tudják ugyan pótolni a személyes jelenlétet, de erősíteni kívánják a kapcsolat a közönséggel. Tehát

szombaton este 7-kor mégiscsak fölmegy a függöny – fogalmazott Rudolf Péter,

aki szerint ez csak az első lépés, hiszen mindenkiben van egy „csak azért is” hangulat, így folytatódik a munka, és sok előadáson gondolkodnak, amelyeket jól felépítve el tudnak majd juttatni a nézőhöz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×