INFORÁDIÓ
2021. február 28. vasárnap
Elemér

rudolf péter

színház

streaming

vígszínház

színháztv

Rudolf Péter rendező Moliere Az úrhatnám polgár című zenés vígjátékának próbáján a Pécsi Nemzeti Színházban 2019. december 4-én. A darabot december 6-án mutatják be.

Rudolf Péter: mégiscsak fölmegy a függöny

Fellélegzett a szakma, folytatódhatnak a próbák a színházakban – mondta az InfoRádiónak a Vígszínház igazgatója. Rudolf Péter hozzátette: a teátrum több előadását is streamelve tűzi műsorra, és szombaton online mutatja be A padlás 999. előadását. Mindezek mellett elindult a SzínházTV.

Rudolf Péter szavai szerint aggódva várták a fejleményeket, hogy miként tudják majd folytatni a munkát, de végül az egész szakma fellélegezhetett, miután kiderült, folytatódhatnak a próbák. Rengeteg beugrás volt, de tartották a frontot, most azonban egy új fejezet kezdődött, még ha a közönséggel nem is találkozhatnak. Ugyanakkor készültek, számítottak a helyzetre, ezért az e-Színházzal együttműködve, egy új szót alkotva fog működni a „Víg-stream-ház”.

Mint emlékeztetett, a teátrum szombaton az 1000. Padlás előadást ünnepelte volna, de a közönség hiánya miatt erre nem kerül majd sor, és a 999.-et fogják streamelni.

Az ezredik előadásra majd csak akkor kerül sor, ha a „normális emberi kapcsolatok helyreállnak”, amikor összegyűlhet mindenki,

aki valaha játszott benne, köze volt hozzá az elmúlt húsz évben, köztük ő maga is, aki az alapfelállásban számtalanszor alakította a törpe szerepét. A majdani jubileumi ünnep egyben emlékezés is lesz, tette hozzá, miután sok olyan kolléga már nem lehet majd velük, aki ebben közreműködött.

A padlás 999. előadásra sok plusszal is készül a Vígszínház, így a néző az élő közvetítés előtt, a szünetben és a darab után is további információkkal gazdagodhat, amivel nem tudják ugyan pótolni a személyes jelenlétet, de erősíteni kívánják a kapcsolat a közönséggel. Tehát

szombaton este 7-kor mégiscsak fölmegy a függöny – fogalmazott Rudolf Péter,

aki szerint ez csak az első lépés, hiszen mindenkiben van egy „csak azért is” hangulat, így folytatódik a munka, és sok előadáson gondolkodnak, amelyeket jól felépítve el tudnak majd juttatni a nézőhöz.

Nyitókép: Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Rudolf Péter: mégiscsak fölmegy a függöny
 
Elindult a SzínházTV – Radnai Márk művészeti vezetőt
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018