eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma
Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Nemzeti Színház jövő évadát meghirdető sajtótájékoztatón egy fővárosi sétahajón 2017. május 9-én. A színház tizenegy bemutatót, köztük négy nagyszínpadi premiert tervez a 2017/2018-as szezonban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

SZFE: megszólalt Vidnyánszky Attila és a hallgatók is

Február elsejétől új helyszíneken folytatódik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – erősítette meg az InfoRádiónak az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, aki erről egyelőre további részleteket nem közölt. A diákok kedden délután bejelentették, a blokádnak vége, de az ellenállás folytatódik.

Vidnyánszky Attila az InfoRádió megkeresésére újfent megismételte, február 1-jével új helyszíneken, de folytatódni fog az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). Ezzel kapcsoaltban már meg is kezdődtek a felújítási és egyéb munkálatok, további részleteket azonban nem kívánt elárulni.

Arra kérdésre, hogy várhatóak-e addig újabb tárgyalások a diákokkal, akik a járványügyi intézkedések miatt arról döntöttek, hogy feladják a több hónapja tartó blokádjukat, úgy válaszolt: ez nem a fenntartón múlik, azonban a hallgatók részéről nem történt újabb megkeresés az utóbbi napokban, hetekben.

Vidnyánszky Attila végül hozzátette: egy sokkal nyitottabb, színesebb és gazdagabb éltet élő egyetemet vizionálnak.

Távoznak a hallgatók

Kedden délután sajtótájékoztatót tartottak az SZFE 70 napja tiltakozó diákjai is. Bejelentették, hogy a vírus terjedésének megelőzése érdekében elrendelt intézkedéseket betartják, és az épületeket, kollégiumot elhagyják. Úgy látják, a követeléseik nem teljesültek, a minisztériummal pedig nem kezdődtek meg az érdemi tárgyalások, ezért a blokádot nem feladják, hanem magukkal viszik.

Beszámoltak arról is, hogy az egyetemen a blokád alatt is megtartottak minden órát az elmúlt két hónapban. Remélik, hogy az Oktatási Hivatal ezt elismeri, és nem lehetetlenítik el a félévüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×