eur:
392.82
usd:
367.86
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: YouTube/Know Entertainment

Elhunyt Ronald Harwood

Meghalt 85 éves korában Ronald Harwood Oscar-díjas forgatókönyvíró - idézte ügynökét, Judy Daisht a BBC hírportálja.

A dél-afrikai-brit filmes kedden hunyt el természetes okok következtében.

Harwood a második világháború utáni brit drámaírók egyik legnagyobbja volt, Az öltöztető és a Kvartett - A nagy négyes című darabjaiból film is készült, maga dolgozta át őket.

A legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díját Roman Polanski 2002-es filmje, A zongorista forgatókönyvéért kapta. 2008-ban a BAFTA díját is elnyerte a Szkafander és pillangó című 2007-es filmdrámáért, két évvel később a királynő lovaggá ütötte.

2018-ban a Warwicki Egyetem hallgatóinak lapja, a The Boar interjút készített vele, azt is megkérdezték tőle, hogy mi lesz a művészi hagyatéka. "Nem gondolok a hagyatékomra, azt gondolom, ez olyan fellengzős dolog. Amire gondolok, azt az, hogy vajon a darabjaim fennmaradnak-e, ha meghalok. Nagyon boldog lennék, ha tovább élnének" - válaszolta akkor Harwood.

Két Szabó István-film forgatókönyvét is ő írta: egyrészt saját drámájából, A karmesterből készített Szembesítést, másrészt a Csodálatos Júliát (Maugham regényéből).

Színdarabjai közül is többet láthatott itthon a közönség, így például A nagy négyest és Az öltöztetőt is.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×