eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Érdeklődők az első alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében 2019. május 18-án. A kétnapos rendezvényen több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézműves vásár várja az érdeklődőket, valamint a majális keretében adják át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összetartozás éve – virtuális fotógaléria a Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendezett az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból.

A tárlat a nemzeti összetartozást is szimbolizáló múzeum kerítésén a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg, de a múzeum a jelen helyzetben – amikor az összefogásra és együtt gondolkodásra még nagyobb szükség van –, fontosnak tartja, hogy kifejezzük összetartozásunkat a határokon túl élő magyar közösségekkel, és megmutassuk közös életünk máig eleven értékeit az évforduló napján is. Ezért virtuális fotógaléria formájában jeleníti meg kiállítás anyagának egy részét.

Az Összetartozás éve virtuális fotógaléria láthatóvá teszi a magyar nép tehetségének és alkotóvágyának töretlenségét, tudatosítja, hogy a magyarság szellemi egységének megőrzéséért tennünk kell, és tovább kell adnunk a közösség élő kulturális örökségét – áll az intézmény közleményében. Arra emlékeztetnek, hogy a térség jövője az összefogásban van, és a Kárpát-medence kulturális öröksége minden itt élő nép oszthatatlan közös tulajdona.

A virtuális tárlat hat héten keresztül június 4-től július 9-ig hetente frissülő tartalommal tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×