INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

trianon

nemzeti múzeum

virtuális

kiállítás

Érdeklődők az első alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeum megújult kertjében 2019. május 18-án. A kétnapos rendezvényen több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézműves vásár várja az érdeklődőket, valamint a majális keretében adják át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat.

Összetartozás éve – virtuális fotógaléria a Nemzeti Múzeumban

Infostart

A Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendezett az 1920-ban elszakított országrészek kulturális, művészeti kincseinek fotóiból.

A tárlat a nemzeti összetartozást is szimbolizáló múzeum kerítésén a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg, de a múzeum a jelen helyzetben – amikor az összefogásra és együtt gondolkodásra még nagyobb szükség van –, fontosnak tartja, hogy kifejezzük összetartozásunkat a határokon túl élő magyar közösségekkel, és megmutassuk közös életünk máig eleven értékeit az évforduló napján is. Ezért virtuális fotógaléria formájában jeleníti meg kiállítás anyagának egy részét.

Az Összetartozás éve virtuális fotógaléria láthatóvá teszi a magyar nép tehetségének és alkotóvágyának töretlenségét, tudatosítja, hogy a magyarság szellemi egységének megőrzéséért tennünk kell, és tovább kell adnunk a közösség élő kulturális örökségét – áll az intézmény közleményében. Arra emlékeztetnek, hogy a térség jövője az összefogásban van, és a Kárpát-medence kulturális öröksége minden itt élő nép oszthatatlan közös tulajdona.

A virtuális tárlat hat héten keresztül június 4-től július 9-ig hetente frissülő tartalommal tekinthető meg.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Ferenc. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, a Korál együttes ikonikus alapító-vezetője...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018