INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

ákos

koncert

aréna

A lányával énekel Ákos az idei Aréna-koncerteken

A lányával énekel Ákos az idei Aréna-koncerteken

InfoRádió

December 13-án és 14-én dupla koncertet ad Ákos a Budapest Arénában. A koncerten fellép vele 17 éves lánya is, aki dalszerzőként is szerepel az októberben megjelent Idősziget című albumon.

Sorrendben ötödször ad dupla koncertet az év végén az egyik legsikeresebb magyar előadóművész a Papp László Budapest Sportarénában, és az idei előadások egyik különlegessége az lesz, hogy Kovács Ákos együtt áll a színpadra a lányával.

"Az én büszkeségem, a 17 éves Anna lányom ígéretet tett, hogy ott lesz velem mind a két koncerten. A közös számunkat, az Elhiszemet együtt fogjuk énekelni, és vokálozni fog a Felemel című dalban is" – mondta a Kossuth-díjas zenész az InfoRádió Aréna című műsorában.

Beszélt arról is, hogyan került fel az Idősziget című új albumára a lánya által jegyzett dal. Mint kiderült,

egy békés, pizsamás vasárnap délelőtt kezdődött az egész, amikor Anna otthon slágereket zongorázott.

"Megkérdezem, mi ez? Mondja a világsláger címét. Aztán újra játszik valami nagyon jót, az akkordfűzésekből lehet tudni, hogy ezt komoly ember írta. Megint kérdezem, ez mi? Megint mondja, hogy melyik világsztárnak az éppen listás száma. Jön a következő szám, ami ugyanolyan jó, kérdezem, és ez mi? Azt mondja, ezt én írtam. Ne szórakozz apáddal, kislányom!" – idézte fel a büszke édesapa az Elhiszem című szám eredetét.

Ekkor ígérte meg a lányának, hogy ha valóban ő írta, akkor felrakja a következő lemezére. Utána még kicsit áthangszerelte, de semmi lényegeset nem változtatott rajta, és írt hozzá egy bibliai ihletésű szöveget, mert "Annát nagyon érdeklik a bibliai történetek, legalább annyira mint engem, hasonló érdeklődési körű emberek vagyunk".

"Szerencsére nem kellett sokáig győzködni arról, hogy a gyönyörű hangját először az én lemezemen mutassa meg" – mondta Kovács Ákos.

Kapcsolódó hang

Ákos - Aréna-koncertek a lányával
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018