eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film alkotóinak sajtótájékoztatóján egy budapesti kávézóban 2018. január 23-án. A filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások kategóriájában jelölték ezen a napon Los Angelesben.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Enyedi Ildikó új filmje: kiderült néhány fontos titok

Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása. A feleségem története női főszereplője a híres Léa Seydoux francia színésznő.

A film Füst Milán azonos című regényének adaptációja, amelynek főszereplője egy 1920-as években élt teherhajókapitány. A filmhez északi és déli helyszíneket keresett Enyedi Ildikó és csapata: főleg Hamburg kikötőjének raktárvárosában és Máltán forgattak.

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesznek komplikáltak az utómunkálatok, a rendező azt válaszolta: a vágás csupán arra szolgál majd, hogy jobban érezze a néző,

ez nem egy szerzői, hanem egy közvetítői film.

Az igazi nehézségeket a későbbiekben a vizuális effektek mennyisége, minősége és hozzáadása fogja jelenteni a jelenetekhez.

Enyedi Ildikó szerint bár a történet az 1920-as években játszódik, a témája ma is sokatmondó és helytálló, megjelenítve korszerű érzelmeket és kapcsolatokat.

"Ez az életről szól, arról ahogy bolyongunk, arról ahogy igazán megismerjük a másik embert, legyen a feleségünk, a testvérünk, vagy az édesanyánk.

És leginkább arról szól, ahogy próbálunk nem egyedül lenni ebben a világban" - magyarázta Enyedi Ildikó.

A rendező elmondása szerint a forgatások jó hangulatban folytak, a két főszereplő jól hatott egymásra és remekül dolgozott együtt. A főszerepet játszó Gijs Naber nagyon tehetséges és megérdemelné, hogy a film után nemzetközileg is ismertté váljon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×