INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

vígszínház

eszenyi enikő

bemutató

operett

Ertl Zsombor (k) Baracs Iván szerepében Szirmai Albert - Bakonyi Károly - Gábor Andor Mágnás Miska című operettjének próbáján a Vígszínházban 2019. október 25-én. A darab bemutatója Eszenyi Enikő rendezésében 2019. október 26-án lesz.

Eszenyi Enikő Mágnás Miskája tartogat némi meglepetést

Szombat este mutatja be a Vígszínház a Mágnás Miska című operettet Eszenyi Enikő rendezésében. Bár több mint száz éves színdarabról van szó, az alkotók szerint voltaképpen kortárs és nagyon is mai mű a Mágnás Miska. Eszenyi Enikővel Kocsonya Zoltán beszélgetett.

A Király Színház Rátkai Mártonnal és Fedák Sárival 1916-ban mutatta be, most pedig ifj. Vidnyánszky Attila és Szilágyi Csenge játsszák a főszerepeket a szombat este bemutatásra kerülő Mágnás Miska című operettben – ismertette Eszenyi Enikő az InfoRádiónak nyilatkozva.

Bár a Vígszínházban hagyomány, hogy műsorra tűznek operettet, az aktuális műben szereplő fiatal színészgárda még nem játszott ilyenben, ahogyan a színház fiatalabb közönsége előtt sem ismert ez a műfaj. Eszenyi Enikő a mostani csapattal kapcsolatban úgy érzi, hogy nagyszerűen meg fogják valósítani, ami kiváló alkalom arra is, hogy megtanulják, milyen is egy háromfelvonásos zenés mű.

A Vígszínház igazgatója és Vörös Róbert dramaturg a Mágnás Miska valamennyi változatát elolvasták, és ennek alapján jutottak arra, hogy hozzájuk az 1916-os ősváltozat áll a legközelebb.

Eszenyi Enikő számára nagyon tetszett a bemutatóbéli változat arányossága, a humorra, a játékos szellemessége, aminek a szövegkönyvébe – mint fogalmazott – már csak belekarcoltak és a maira igazították olyan kifejezésekkel és hangsúlyokkal, amely a mai korra jobban reflektál.

A Mágnás Miska immár száz éves története során a hangsúlyok, a figurák élethelyzete időről időre nagyot változott, eközben Eszenyi Enikőék fontosnak tartották, hogy Baracsról–Rolláról és Marcsáról–Miskáról szóljon a történet, az ő kis életükről, és hogy hogyan élik meg a Korlath famíliával a kapcsolatukat.

Nyitókép: Ertl Zsombor (k) Baracs Iván szerepében Szirmai Albert - Bakonyi Károly - Gábor Andor Mágnás Miska című operettjének próbáján a Vígszínházban 2019. október 25-én. A darab bemutatója Eszenyi Enikő rendezésében 2019. október 26-án lesz. MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Mágnás Miska bemutató – Eszenyi Enikő
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018