eur:
394.04
usd:
368.35
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pro

Krusovszky Dénes: regénnyel lehet megnyerni a közönséget

Több mint 21 ezeren szavaztak idén a Libri Irodalmi Közönségdíjra, amelyet Krusovszky Dénes költő első regénye, az Amik már nem leszünk sosem nyert.

"Nagyon örülök, nagyon meglepett, mert ezen a tízes listán olyan szerzők voltak, akiknek nagy olvasó- vagy rajongótáboruk van. Azt gondoltam, hogy valaki közülük kapja majd" - mondta Krusovszky Dénes az InfoRádióban a közönségdíj átvétele után. Az eddig elsősorban versekkel és novellákkal jelentkező szerző úgy véli, az irodalomban van egyfajta távolság az író és az olvasó között, és ritka alkalom, amikor a közönség is elmondhatja a véleményét, mint a mostani közönségszavazáson.

Krusovszky Dénes, akinek ez az első regénye, úgy látja, prózával könnyebb áttörni az ingerküszöböt, sőt szerinte a regény az, amelynél a leginkább ki tud alakulni kapcsolat az író és az olvasó között.

"Az én regényem talán azzal nyert meg sok olvasót magának, hogy mai környezetről szól, a mai Magyarországról, és olyan hétköznapi szereplők vannak benne, akikkel könnyű valamilyen viszonyba kerülni. Sokan mondták, hogy nem szimpatikus nekik a főszereplő, mégis tovább olvasták, mert kíváncsiak voltak, hogy ez a fiú mit fog csinálni néhány száz oldallal később. Ez a viszony, az olvasói belehelyezkedés a regénynek a sajátja" - mondta a közönségdíjas.

Már újabb regényterve is van, de egyelőre más foglalkoztatja. "Három év verselfojtása váratlan módon feltört egyszer csak, ezért úgy néz ki, hogy a következő szépirodalmi kötetem egy verseskötet lesz" - mondta, de hozzátette, az új regényterve is az előkészítési szakaszban van.

"Nagyon jó élmény volt ennek a regénynek a megírása, már akkor biztos voltam benne, hogy ezt folytatni akarom. Most azt is látom, hogy majd milyen irányban" - fejtette ki Krusovszky Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×