INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

filmhét

díj

film

magyar filmakadémia egyesület

Sok film ingyenesen megtekinthető a héten

Sok film ingyenesen megtekinthető a héten

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Hétfő este az életmű-díjak átadásával indult az ötödik Magyar Filmhét programsorozata. Az idén ötödik alkalommal megrendezett seregszemlén több mint 200 magyar játékfilm, kisfilm, dokumentumfilm, animáció, de még televíziós sorozatok is megtekinthetőek a Corvin Moziban.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el a Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Filmhét tegnap esti nyitógáláján. Novák Emil, az egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta régi céljuk vált ennek az életműdíjnak a megalapításával valóra.

„Nagyon örülünk annak, hogy első alkalommal ilyen kiemelkedő színészeknek tudunk díjakat átadni”

– fogalmazott.

Látható lesz egyebek mellett újra az Egy nap, a Napszállta, a Genetis, a Nyitva, a Vad Balaton, a Ruben Brandt a gyűjtő, A könnyű leckék és az Úr hangja is. Novák Emil hangsúlyozta idén rekordszámú – körülbelül kétszáz – magyar filmet neveztek a Filmhétre. Az elnök elmondása szerint nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. A szakma számára fontos, hogy kihasználják azokat a lehetőségeket, hogy a közönséggel találkozzanak.

Az első napon, kedden fiatal alkotók munkáit lehet megtekinteni, a második naptól kezdve játék-, ismeretterjesztő, dokumentum- és animációs filmeket. Csütörtökön és pénteken főleg a dokumentumfilmekre koncentrálnak a szervezők, ezután a televíziós sorozatok és a tévéfilmek következnek.

A játékfilmeket 500 ft-os áron, a többi filmet ingyenesen tekintheti meg az érdeklődők a héten a Corvin moziban. Az interneten a legjobb filmekre a közönség is szavazhat.

Kapcsolódó hang

Sok film ingyenesen megtekinthető a héten
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018