eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Sok film ingyenesen megtekinthető a héten

Hétfő este az életmű-díjak átadásával indult az ötödik Magyar Filmhét programsorozata. Az idén ötödik alkalommal megrendezett seregszemlén több mint 200 magyar játékfilm, kisfilm, dokumentumfilm, animáció, de még televíziós sorozatok is megtekinthetőek a Corvin Moziban.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el a Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Filmhét tegnap esti nyitógáláján. Novák Emil, az egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta régi céljuk vált ennek az életműdíjnak a megalapításával valóra.

„Nagyon örülünk annak, hogy első alkalommal ilyen kiemelkedő színészeknek tudunk díjakat átadni”

– fogalmazott.

Látható lesz egyebek mellett újra az Egy nap, a Napszállta, a Genetis, a Nyitva, a Vad Balaton, a Ruben Brandt a gyűjtő, A könnyű leckék és az Úr hangja is. Novák Emil hangsúlyozta idén rekordszámú – körülbelül kétszáz – magyar filmet neveztek a Filmhétre. Az elnök elmondása szerint nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. A szakma számára fontos, hogy kihasználják azokat a lehetőségeket, hogy a közönséggel találkozzanak.

Az első napon, kedden fiatal alkotók munkáit lehet megtekinteni, a második naptól kezdve játék-, ismeretterjesztő, dokumentum- és animációs filmeket. Csütörtökön és pénteken főleg a dokumentumfilmekre koncentrálnak a szervezők, ezután a televíziós sorozatok és a tévéfilmek következnek.

A játékfilmeket 500 ft-os áron, a többi filmet ingyenesen tekintheti meg az érdeklődők a héten a Corvin moziban. Az interneten a legjobb filmekre a közönség is szavazhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×