eur:
394.74
usd:
371.13
bux:
66132.15
2024. április 16. kedd Csongor
Berecz András ének- és mesemondó mesél a megnyitón. A debreceni Csokonai Színházban megnyitották az ötödik DESZKA - Kortárs Magyar Drámák Fesztiválját. A kulturális rendezvény egy hete alatt öt helyszínen 23 előadást mutatnak be, esténként közönség-művész találkozót és szakmai beszélgetést tartanak.
Nyitókép: MTI/Oláh Tibor

Berecz András a Müpában: hihetetlen, hogy mik vannak gyerekműsor címén

Vasárnap délelőtt 11 órától a Művészetek Palotájában lép fel a népdalénekes, mesemondó Berecz András, aki szerint a legnagyobb felelősség a gyermekekhez szólni.

Berecz András arra készül, hogy a népzenét megszerettessék az ifjúsággal - családi műsorral lép fel a Művészetek Palotájában vasárnap 11 órakor.

"Ahol ifjak és gyermekek vannak, ott mindig ők az elsők. A tánc, a hangszeres népzene, az ének, a mese és egy életpálya. Ezek lesznek ott, és kis képes bejátszásokat is szeretnék" - mondta el az InfoRádiónak Berecz András, aki szerint ha "sápadt" az élmény, akkor hamar elfelejti a gyermek.

A gyermekirodalom szerinte mesében és zenében is nagyon sokszor lehetőség arra, hogy a sarlatánok is szóhoz jussanak.

"Hihetetlen, hogy miket elviselnek a gyermekek gyermekműsor címén, hamis és felesleges műsorral állnak elő, ez bevett gyakorlat,

ezért nagyon nagy felelősség a legszebb és legértékesebb dolgokat elébük rakni, hátha az megragad bennük" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×