eur:
392.12
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Vadludak repülnek napfelkeltekor a Kis-Balaton felett Zalavárnál 2016. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

A Vad Balaton hódít

Ízelítőt kapnak az idén a legjobb magyar természetfilmekből Olaszországban: a Vad Szigetköz és a Vad Kunság után a Vad Balatont is műsorára tűzi a RAI olasz közszolgálati televízió.

Két nagy dél-európai televízió nézői is ízelítőt kapnak a legjobb magyar természetfilmekből: a Vad Szigetköz és a Vad Kunság után a Vad Balatont is műsorára tűzi a RAI olasz közszolgálati televízió, a Vad Kunságot pedig ugyancsak egy közszolgálati televízió, a spanyol RTVE fogja sugározni idén – értesült a Magyar Idők.

A média mecenatúra program részeként, a Médiatanács támogatásával gyártott Vad Balaton 65 perces moziváltozata a múlt év áprilisában került a nézők elé, a film ötvenperces változatát Magyarországon is a közszolgálati televízió mutatta be a hazai közönségnek.

Az alkotók, Bagladi Erika forgatókönyvíró és Mosonyi Szabolcs, a Vad Balaton operatőre és rendezője a magyar tenger „másik arcát” bemutató filmet DVD-formában is szeretné kiadni - írja a lap.

A természetfilm moziváltozatának sikerét mutatja, hogy már több mint 13 ezren látták, a múlt nyáron a balatoni kertmozik is műsorukra tűzték. A film különösen a fiatal nézők figyelmét ragadja meg, ezért iskolákban is vetítik, gyakran a pedagógusok kérésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×