INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

tüskevár

fekete istván

árverés

miskolctapolca

Megvan, ki fizetett 21 milliót a Tüskevár kéziratáért

Megvan, ki fizetett 21 milliót a Tüskevár kéziratáért

Infostart

A miskolctapolcai Avalon Park 21,5 millió forintot adott Fekete István 408 oldalas kéziratáért, és egy új gyermekkomplexumban állítja majd ki.

Rekordösszegért került az Avalon Park tulajdonába múlt pénteken Fekete István „Tüskevár” című regényének eredeti, tintával írt kézirata a Múzeum Antikvárium 33. árverésén. A magyar kultúra egyik gyönyszeme, amelynek eredetileg „Matula iskolája” volt a címe, az író unokaöccsének jóvoltából került kalapács alá és 21 és fél millió forintért vásárolta meg a miskolctapolcai családi- és szórakoztató központ.

A szerző hagyatékát gondozó családtag az ősregényt többek között azzal a szándékkal bocsátotta aukcióra, hogy a befolyt összegből támogassa az SOS-Gyermekfalvakat és az alapítványokon keresztül a leukémiás, valamint a szegény sorsú gyerekeket.

A 408 oldalas, hibátlan állapotban lévő kéziratot Fekete István sajátkezűleg kötötte be és haláláig őrizte. Hamarosan a már meglévő szabadtéri játszópark mellé megépül Miskolctapolcán a szerző legendás műveire tematizált, tudásalapú élményközpont és játszóház. Ebben az új komplexumban lesz kiállítva a közkedvelt ifjúsági természetrajzi kordokumentum.

Fekete István „Tüskevár” című regényének kéziratát a Miniszterelnökség Örökségvédelmi Hatósági Főosztálya védetté nyilvánította.

Nyitókép: Avalon Park
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018