eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Itthon nem vetített filmeket láthat a közönség

A magyar mozikban és televíziós sugárzásban be nem mutatott filmeket lehet megnézni mozivásznon a havonta jelentkező Cinema Niche sorozta keretében, amelynek első vetítését október 28-án tartják a Corvin Moziban.

A sorozat a chilei Pablo Larraín El Club című filmjével indul, amely a Berlinálén 2015-ben elnyerte a zsűri nagydíját - közölték a szervezők.

A sorozat ötletgazdáinak - Donáth Péternek és Bognár Péternek - a célja egy olyan közönség kialakítása, amelynek folyamatosan gyűjthetik a világ különböző fesztiváljain bemutatott izgalmas kortárs filmeket, "megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit". Olyan filmeket akarnak bemutatni, amelyek moziban hatnak a legjobban, vagyis széles vásznon, jó hangminőséggel és közösségi élményként.

Az újdonságok mellett a szervezők igyekeznek majd az elmúlt évek legjobb, a magyar mozikból kimaradt filmjeit is bemutatni, valamint azokat az alkotásokat, amelyeket csak valamelyik streamszolgáltatón, vagy akár ott sem lehetett Magyarországon látni.

A neves chilei rendező, Pablo Larrain negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. A cselekmény Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol az addigi titkok, bűnök egyszer csak felszínre törnek.

Az alkotást 2016-ban Golden Globe-díjra is jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×