eur:
394.6
usd:
370.67
bux:
65390.42
2024. április 23. kedd Béla

Heti moziajánló: Sándor Pál, Bruce Willis és Marion Cotillard

Több amerikai akciófilm és két Cannes-ban debütált alkotás érkezik a héten a mozikba.

A héten mutatták be Sándor Pál új filmjét, a Vándorszínészeket. A 19. század első felében játszódó történet egy pesti kőszínházba tartó színésztársulat mindennapjairól mesél, akik soraikba fogadnak egy szökött katonát, ezzel különösen megnehezítve az ekhós szekéren fővárosba tartó útjukat.

Sándor Pál ismét kiváló színészekkel, Martinovics Dorinával, Nagy-Kálózy Eszterrel, Rudolf Péterrel, Gáspár Sándorral, Hegedűs D. Gézával és ifjabb Vidnyánszky Attilával dolgozott.

Bruce Willis főszereplésével készítette el az 1974-es Bosszúvágy remake-jét Eli Roth. A történet szerint egy chicagói sebészorvos családját brutális támadás éri külvárosi otthonában, és bár gyilkosság történt, a rendőrség úgy tűnik, tehetetlen. Bruce Willis tehát amolyan egyszemélyes igazságosztóként maga ered az elkövetők nyomába – a kritikák szerint egy nem túl izgalmasra sikerült filmben.

A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díj mellett a Sötétben című alkotás női alakításért Diane Kruger elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál díját is. Fatih Akin alkotása egy német család története, ahol a kurd származású férfit és gyermekét megölik egy robbantásos merényletben. Katja, az egyedül maradt feleség maga indul az idegengyűlölő elkövetők nyomába.

Szintén a Cannes-i filmfesztiválon debütált Arnaud Desplechin Ismael szellemei című alkotása. A film egy szerelmi háromszög története, amelyben Ismael már rég új párjával - a Sylviát játszó Marion Cotillard-ral - él, miközben még mindig 20 éves eltűnt szerelmét gyászolja, aki közben váratlanul felbukkan, és újra helyet követel a férfi életében.

A héten kerül a mozikba a 12 katona című amerikai akciófilm. Ebben a valós eseményeken alapuló történetben egy 12 fős kommandós egységet küldenek Afganisztánba a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után, hogy az egység elvágja az Al-Kaida utánpótlási vonalát.

Johannes Roberts elkészítette a Hívatlanok folytatását, az Éjjeli prédában egy család néhány napos kempingezése fullad kíméletlen, véres hajszába.

A héten mutatják be a Teljesen idegenek rendezője, Paolo Genovese új filmjét. A hely című moziban egy titokzatos férfi egy kávézóban fogadja ügyfeleit, és azt ígéri a hozzá fordulóknak, hogy teljesíti a vágyaikat, ha ők cserébe elvégzik azokat a meghökkentő és váratlan feladatokat, amelyeket ő bíz rájuk. A film többnyire visszafogottan elismerő kritikákat kapott, de akadt, aki a humort hiányolta Genivese új mozijából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×