eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gothár Péter: Nem az a dolgom, hogy engedelmes legyek

Gothár Péter: Nem az a dolgom, hogy engedelmes legyek

Több mint tíz év után ismét nagyjátékfilmet készül forgatni Gothár Péter, akinek forgatókönyve már a végső jóváhagyás fázisában van. A rendező az InfoRádió Aréna című műsorában többek között a filmfinanszírozásról is beszélt.

Gothár Péter az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy alkatilag mindig is nehéz volt számára, hogy művészi elképzelései mellett kilincseljen, illetve érvényesítse az akaratát a döntéshozóknál. 

„Engedelmes semmikép nem vagyok, nem is szeretnék lenni, mert nem az a dolgom.

Ügyes nem vagyok, simulékony sem vagyok” – mondta a rendező, majd hozzátette, hogy a filmkészítést övező érdekbarátkozásban sosem tudott részt venni. „Az ehhez tartozó smile-ban nem vagyok jó – ha rajtam múlna betiltanám azt a gombot, amit mindig küldözgetnetek egymásnak az emberek, mert az valami helyett van” – mondta Gothár Péter. Hozzátette, ugyanígy valami helyett van az az egyetlen hely, ahova ma forgatókönyvet lehet vinni. Eleinte nem akarta elhinni, hogy az úgynevezett egyablakos rendszer, amit a filmek finanszírozására hoztak létre, meg tud valósulni. 

„Sokáig nem engedtem meg magamnak ezt a hangot, hogy az »ördöggel« is kell cimborálni, ahhoz hogy az embernek filmje legyen”

 – mondta Gothár, aki hozzátette, hogy az ördög mindig az, akinél a pénz van. „Andynek is megmondtam ezt, nem is egyszer. Egyébként vele egyáltalán nem nehéz a kommunikáció, a maga világában egy rendkívül kreatív és tehetséges emberről van szó” – tette hozzá. Gothár azt is mondta, hogy a filmügyi biztos valószínűleg nagyon jól látja el azt a feladatát, hogy bebizonyítsa, hogy mire van igény. Én meg azt gondolom, arra van igény, ami jó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×