eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Világhírű énekesekkel mutatnak be operákat a Müpában

Világhírű énekesekkel mutatnak be operákat a Müpában

Az Operaház felújítása miatt több nagyszabású produkciót a Művészetek Palotájában mutatnak be.

Másfél évig, amíg az Operaházat felújítják bizonyos darabokat egészen biztosan nem tudnak játszani, ezért három napon keresztül, három produkciót mutatnak be az Operaház előadásában a Művészetek Palotájában (Müpa), árulta el Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az InfoRádiónak. 

A főigazgató a Művészetek Palotájának  vezérigazgatójával,  Káel Csabával egyeztetett, hogy az Operaház társulata önálló eladásaival léphessen fel a meghívott művészei társaságában. Ókovács elmondta, hogy ezekre az estékre

különleges eladásokat terveznek, azaz különleges énekeseket kértek fel, hogy vegyenek részt verdi Otellójában, Strauss Az árnyék nélküli asszonyában, illetve Puccini Turandot című operájában. 

Az Otellóban Aleksandrs Antonenko énekli a címszerepet, akit „a világ első számú Otellójának” tartanak. „Tavaly énekelt volna a mi estélyünkön az Operaházban, de megbetegedett, tehát végül ez lesz az első magyarországi fellépése” – mondta a főigazgató. 

„Johan Reuter már járt nálunk, énekelt Richard Strauss Arabellájában Mandrykát, de az Az árnyék nélküli asszonynak ezt a roppant szólamát, Barak szerepét még nem énekelte nálunk” – mondta Ókovács Szilveszter. Hozzátette, hogy a harmadik előadásban a Turandotban Stuart Neill lép színpadra, egy olyan tenorista, aki korábban már fellépett Magyarországon.

„Determinálja a fizikuma, hogy miben tud fellépni, ugyanakkor 

a hangja, hát az valami csoda. Ezt a drámai tenort, ezt a hős tenort meg kell hallgatni”

– tette hozzá  Ókovács.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×