eur:
393.86
usd:
369.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Véres leszámolás és társadalomkritika a mozikban

Véres leszámolás és társadalomkritika a mozikban

Egy szatirikus sci-fi, egy akciófilm Liam Neesonnel, valamint több művészfilm is debütál a héten.

Liam Neeson ismét Jaume Collet-Serra akcióthrillerében tér vissza a vászonra: ezúttal egy minden nap vonattal ingázó, kiégett biztosítási ügynököt alakít, aki elvállal egy titokzatos megbízatást, amellyel – mint később kiderül – saját és családja életét kockáztatja.

A The Commuter  Nincs kiszállás címen futó film az első visszhangok szerint kevés eredeti ötletet tartalmaz, inkább az alkotók korábbi munkáinak egyes elemeit idézi - néhány kritikus pedig kidolgozatlan, többnyire sablonokkal dolgozó filmként aposztrofálta a mozit.

A héten debütál a Kicsinyítés című vígjáték, amelyben a túlnépesedés problémáját úgy igyekszenek orvosolni, hogy lekicsinyítik az erre vállalkozó embereket.

Alexander Payne első nagyköltségvetésű szatírikus filmje – Matt Damonnel a főszerepben egyelőre nem győzte meg a közönséget, az IMDB-n még a hat pontot sem érte el.

A Viszlát, Christopher Robin Milne világhírűvé vált regénye, a Micimackó születésének történetét mutatja be.

Simon Curtis filmjéből kiderül, miként született a gyermekével nehezen kapcsolatot találó apa tollából a később legendássá vált könyv, amelynek következményeként a fia – akiről Róbert Gida karakterét mintázta – örökké csak a Micimackó főszerepét ihlető érdekesség maradt. 

Prince 30 éves legendás koncertfilmje, a Sing o’ The Times digitálisan felújított és újrakevert változatban tér vissza a mozivászonra.

Marcela Said korábban dokumentumfilmesként dolgozta fel a chilei katonai diktatúra témáját, ezúttal viszont Kutyák és titkok címmel egy játékfilmet készített, amelynek női főszereplője, egy zárkózott asszony beleszeret egy férfiba, aki ellen a Pinochet-érában elkövetett bűncselekményei miatt nyomoz a hatóság.

Sergio Castellitto Fortunata című filmjét már megnézhette egyszer a közönség az Olasz Filmfesztiválon, de most a művészmozik is műsorukra tűzik a saját fodrászüzletről álmodozó és kitörésre vágyó, bántalmazott nő történetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×