eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Megelevenedik Robin Williams sikeres filmje

Megelevenedik Robin Williams sikeres filmje

A Nemzeti Színházban mutatja be a mára kultikus filmmé vált Holt költők társasága színpadi adaptációját a Veszprémi Petőfi Színház.

„Az ember mindig keresi önmagát, az önmaga útját és hogy ki is ő valójában. Ez mindig érvényessé, érdekessé teszi ezt a történetet” 

– mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a Holt költők társasága színpadi adaptációjáról. A darabot szombaton a Nemzeti Színházban adják elő, derült ki az InfoRádiónak adott interjúból.  A film adaptációját Funtek Frigyes rendezi, aki korábban A király beszédét is színpadra állította.

Megelevenedik Robin Williams sikeres filmje

Oberfrank fogja alakítani a filmben Robin Williams által megformált tanár karakterét, aki a Welton Akadémia ódon falai között nyitja fel a diákok szemét. Oberfrank szerint a Holt költők társaságának egyszerű kerek története van, amely szinte kamaradarabként meséli el az iskoláslétet – a történetben a felnőttek világát csak az igazgató és egy apa figurája jeleníti meg. 

„Robin Williams egy zseniális egyéniség, aki meghatározta ezt a filmet” 

– mondta Oberfrank, aki szerint azonban nem lehet a két alkotást összehasonlítani, mivel mást jelent a történet a színpadon, mint a filmvásznon. A színész, színházigazgató azt is elárulta, hogy sok olyan visszajelzést kapott, miszerint teljesen megfeledkeztek a filmről, mert annyira megszólal a történet a színpadon.” Hozzátette,  ez nem példa nélküli, hiszen a darab rendezője, Funtek Frigyes tavaly A király beszédével is hasonló sikert aratott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×