INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Mácsai Pál izgalmas karaktert fest a héten debütáló filmjében – heti mozibemutatók

Infostart / InfoRádió
Woody Allen új filmje, néhány borzongató mozi és egy Mácsai Pállal készült német alkotás is szerepel a heti mozi kínálatban.

Woody Allen új filmje, a Wonder Wheel - Az óriáskerék című mozi az alkotó drámai alkotásainak sorát gazdagítja. Ez egy ízig vérig New York-i film, Vittorio Storaro lenyűgöző képi világával elevenedik meg az ötvenes évek Coney Island-je. A film a főszerepet játszó Justin Timberlake narrációjával idézi fel egy különös szerelmi háromszög történetét. A kritikák szerint az alkotás néhány korábbi Woody Allen-film világát idézi, ám szerkezetében és színészi alakításaiban korántsem átütő – az egyetlen kivétel Kate Winslet, akiért viszont továbbra is egyöntetűen rajong a kritika.

Mácsai Pál is játszik a Volt egyszer egy Németország című belga-luxemburgi-német filmben, amely a holokauszttúlélők újrakezdéséről mesél olykor humorral, máskor abszurd jelenetekkel igyekszik egyensúlyt teremteni a drámai téma feldolgozásában. A történet szerint a koncentrációs táborból visszatérők egy csoportja fehérneműbizniszre adja a fejét, és különböző stiklikkel próbálja rávenni a németeket a minél nagyobb pénzköltésre, ám időközben egyiküket azzal vádolják meg, hogy kollaborált a nácikkal. A magyarul megjelent kritikák szerint Mácsai izgalmas karaktert fest nem túl nagy szerepében, a film egészének azonban nem sikerült maradéktalanul meggyőznie az ítészeket.

A héten kerül a mozikba a Megjött apuci! folytatása – a vígjátékban pedig ezúttal nemcsak a rivális apukák, hanem az ő – még elképesztőbb felmenőiké lesz a főszerep. A kritikák többsége földbe döngölte a nagypapákkal – Mel Gibsonnal és John Lithgow-val – újító mozit, a Hollywood Reporter kritikusa szerint a folytatás tükrében az egyébként közepes első rész is remekműnek tűnik.

Egy biológiai tömegpusztító fegyver, iráni bevetés, halottnak hitt szovjet ügynök – a világmegmentős akcióthrillerek legtöbb eleme szerepel Simon West Stratton című, most debütáló alkotásában. Ám a film zömében rossz kritikákat kapott, az ImDB-n az öt pontot sem éri el az értékelése.

A héten mutatják be a magyar mozik a bankrablós filmeket zombitörténettel ötvöző amerikai mozit, A széfet, ami a kritikák szerint kevéssé sikerült alkotás, viszont felbukkan benne James Franco és Clint Eastwood lánya, Francesca Eastwood is.

A nőkért című svájci filmdráma a hetvenes évek Svájcának nőjogi mozgalmait mutatja be egy családanya személyes történetén keresztül.


A címlapról ajánljuk