eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szerelmi történet egy táncoló robottal

Szerelmi történet egy táncoló robottal

Egy ipari robot táncát nézhetik meg az érdeklődők a Trafóban. A "Huang Yi és Kuka" című tajvani előadásról Mechiat Zina, a művészeti ház sajtóreferense beszélt az InfoRádiónak.

„Huang Yi egy tajvani koreográfus, akinek nagyon izgalmas az élettörténete” – kezdi a művész bemutatását a sajtóreferens. Tehetős családba született, gyermekkorában fényűző életet élt egészen addig, míg a szüleinek csődbe nem mentek. Ezután szűk lakásokban kellett élniük, ahol tíz évesen végig kellett néznie szülei öngyilkossági kísérleteit, ugyanis nem tudták elfogadni a társadalmi ranglétrán való zuhanást.

A tajvani művész a robotokéhoz hasonlóan élte életét, mindig rendelkezésre állt, minden tökéletesen végzett el. Ezért nyitott a robotika felé.

Ha a robottal táncol, olyan mintha tükörbe nézne

– magyarázza Huang Yi.

A performanszban szereplő ipari robot eredeti rendeltetése szerint a kukásautók fedelét nyitja fel, és hatalmas ereje és hirtelen mozdulatai miatt nem lehet a hatókörében lenni. A művész a robot egy percnyi mozgását négy órán keresztül programozta, hogy az biztonságosan és látványosan tevékenykedjen a színpadon.

A közönség előtt egy szerelmi történet bontakozik ki, a különleges duón kívül egy férfi és egy női táncos közreműködésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×