eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fischer Iván elhagyja Berlint

Fischer Iván, a berlini Konzerthausorchester vezető karmestere nem hosszabbítja meg 2018-ban lejáró szerződését, így távozik a zenekar éléről.

Tiszteletbeli karmesterként azonban szezononként további négy programban közreműködik - közölte kedden a zenekar.

Fischer Iván döntését azzal indokolta, hogy csökkenteni szeretné karmesteri tevékenységét, hogy több időt szentelhessen a zeneszerzésnek. "A zenekar azon kevesek közé tartozik, akiket zenei családomnak tartok, és akikkel terveim szerint rendszeresen koncertezni fogok" - mondta a karmester.

Sebastian Nordmann intendáns szerint Fischer Iván nyitotta meg a berlini intézményt az új programok számára és neki köszönhetően a zenekar remek állapotban van. Mint mondta, bízik abban, hogy megfelelő, érdekes utódot sikerül találni.

A magyar karmester 2012 augusztusa óta áll a Konzerthaus zenekarának élén. Fischer Iván 1983-ban alapította a Budapesti Fesztiválzenekart, amelynek ma is zenei igazgatója.

A Konzerthausorchestert 1952-ben alapították Berlini Szimfónia Zenekarként, 2006-ban kapta mai nevét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×