eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kuriózum! Élőben kísérik a virtuózok a Harry Potter-filmet

Filmzene-koncert keretében, a Magyar Virtuózok Zenekar előadásában mutatják be a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet 2017. január 21-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A magyar közönség első alkalommal vehet részt olyan szimfonikus koncerten, amelyen a zenekar élőben kíséri minden idők egyik legnépszerűbb filmeposzának vetítését - közölte az eseményt szervező Live Nation.

A jövő januári est a CineConcerts és a Warner Bros. Consumer Products közreműködésével megvalósuló Harry Potter-koncertsorozat első előadása. A nézők előtt nagy felbontású, 12 méter átmérőjű vásznon kel újra életre a film varázslatos világa, miközben a zenekar John Williams zeneműveit játssza.

A koncertsorozat világkörüli turnéja idén júniusban indult.

"A Harry Potter-filmeposz egyedülálló kulturális jelenség, ma is több millió rajongónak szerez örömet szerte a világban. Most, a világon először élő szimfonikus zenekari kíséretben csendülnek fel a díjnyertes zeneművek, a hatalmas képernyőn vetített filmmel párhuzamosan. Ez mindenki számára feledhetetlen élmény lesz" - idézte a kommüniké Justin Freert, a CineConcerts elnökét, a koncertsorozat producerét és karmesterét.

A CineConcerts az élő zene és mozgókép kombinációjából álló showműsorok vezető producere. A legújabb élő filmkoncertek között szerepel a Gladiátor, A Keresztapa, Az élet csodaszép, a DreamWorks animációs filmjei, a Star Trek: Az utolsó út és az Álom luxuskivitelben.

Justin Freer fellépett már a Chicagói Szimfonikusokkal, a Londoni Filharmonikusokkal, a New York-i Filharmonikusokkal, a Philadelphiai Zenekarral, a San Franciscó-i Szimfonikusokkal vagy a Sydney-i Szimfonikus Zenekarral.

A Magyar Virtuózok Zenekart 1988-ban alapította Szenthelyi Miklós hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból. A ma már szimfonikussá bővült zenekar az évek során széles repertoárt épített fel, és alakulásától kezdve sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak. Több mint ötven turnén szerepelt három kontinensen, a külföldön játszott koncertek száma meghaladja az ötszázat. A zenekar külföldi vendégművészekkel is együttműködik, többször játszott és készített lemezfelvételt világhírű előadókkal.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×