eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Sokan vágynak horrorra

Ismét a Vaksötét című horrorfilm vonzotta a legtöbb észak-amerikai nézőt a mozikba a hétvégén.

Az előzetes becslések alapján péntektől vasárnapig 15,7 millió dollárért (4,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a produkcióra, amelyben egy vak ember lakásában esnek csapdába a kirablását tervező támadók. A második hete játszott film hosszú hétvégi négynapos bevétele - a munka ünnepe miatti hétfői szabadnappal együtt - akár a 19 millió dollárt is meghaladhatja a stúdió előrejelzése szerint.

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag a második helyen végzett tízmillió dollárral (2,8 milliárd forinttal), az Elliott, a sárkány pedig 6,5 millió dollárral (1,8 milliárd forinttal) toldotta meg eddigi bevételeit, és ezzel holtversenyben osztozott a harmadik-negyedik helyen a Kubo és a varázshúrok című animációval. A Virsliparti című animációs produkció 5,3 millió dollárral (1,5 milliárd forinttal) foglalta el az ötödik helyet a kasszasikerlistán.

A Vaksötét sikere rossz ómennek bizonyult a Morgan című sci-fi thriller számára: a Ridley Scott fia, Luke Scott rendezte produkciót kétezer moziban kezdték játszani a hétvégén, de csupán kétmillió dollárt (556 millió forintot) fizetett érte a közönség.

Robert De Niro és Edgar Ramirez bokszdrámája, az augusztus végén debütált Hands of Stone iránt szintén csekély volt az érdeklődés: bár több mint kétezer moziban vetítették, csak 1,3 millió dollárt (361 millió forintot) keresett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×