eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Királyi szerelmek éjszakája a Diósgyőri várban

Középkori titkos szerelmekről, udvari intrikákról és hódítási tippekről is képet kaphatnak az érdeklődők a Diósgyőri várban a Királyi szerelmek éjszakáján szombaton.

Mint azt Boronkai Edina, a vár kommunikációs menedzsere elmondta, a nyár utolsó hétvégéjén a Diósgyőri vár esti programjain királyokkal és királynékkal idézhetik föl a látogatók a szerelem mámorító, szenvedélyes és olykor csalódásokkal teli pillanatait.

A vár termeiben udvarhölgyek suttognak majd titkos esküvőről, királyi bigámiáról, szerelmi praktikákról a legfelsőbb körökből. Az este hét órakor kezdődő programokon lesz lovagi bajvívás, szerelmi tűztánc és versíró műhely is a hölgyek kegyeiért.

Beszámolt arról, hogy a Diósgyőri vár ismét királyi sorsokról mesél majd, megidézi a legboldogabb és legszenvedélyesebb pillanatokat, amelyeknek az évszázadok során tanúja volt. A vár termei ezúttal is gyertyafény mellett, csoportos sétákon látogathatóak, az érdeklődők előtt pedig megidézik az uralkodók, udvarhölgyek, lovagok, és királyi írnokok alakját, akik mindarról kendőzetlenül mesélnek, ami a középkorban lopott pillantások, virágüzenetek és zárt ajtók mögött rejtőzött.

A vár termei mellett az alsó és a felső várudvar is megtelik élettel. A felső udvarban különleges mozgásművészeti produkciót láthatnak az érdeklődők. Ezen az éjszakán lovagköltő és muzsikus segítségével bárki szavakba öntheti érzéseit és kipróbálhatja, milyen volt lovagként udvarolni, a tűzzsonglőrök szerelmi tűztánccal készülnek, de az udvar kardcsattogástól is hangos lesz, hiszen a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tagjai vívnak meg egy királyné becsületéért.

A legkisebbek pajzs-, és fejdíszkészítésben, fazekas- és kovácsbemutatókon próbálhatják ki ügyességüket. Az alsó várudvarról késő éjszakáig kiszűrődnek majd a párválasztó táncház hangjai - jegyezte meg a kommunikációs szakember.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×