eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Világhírű graffiti művészek érkeznek Budapestre

A Meeting Of Styles (MOS) nemzetközi street art és graffiti rendezvénysorozat keretében nemzetközi művészek érkeznek Budapestre szombaton és vasárnap, hogy tudásukat bemutatva megszínesítsék a főváros XVIII. kerületének falait.

A rendezvény az alkotók munkáit bemutató képzőművészeti kiállítással nyílik meg a ferencvárosi Gregersen Art Pointban, pénteken. Ezt követi az a nagyszabású munka, amelynek keretében a nemzetközi alkotógárda két napon át több mint 1200 négyzetméter nagyságú falfelületet fest majd meg a főváros XVIII. kerületében - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvény mindezek mellett lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre és a tapasztalatcserére is a magyar és külföldi vendégművészek között.

A Meeting Of Styles kezdeményezés 1997-ben jött létre Németországban, azóta Indonéziától Salvadoron át Chicagóbanban és Sydneyben is megrendezték a már márkanévvé vált sorozatot. A szabad fordításban stílusok találkozásának is nevezhető program célja, hogy felvonultassa a műfaj kiváló tudású művészeit.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×