eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így festenek a rockzenészek

Magyar rockzenészek festményeiből, grafikáiból nyílt kiállítás csütörtökön a budapesti Rockmúzeumban.

Az 1960-as években a rockzene kialakulásával kölcsönhatás indult el a különböző irányzatok, művészeti ágak között. A zene képi megjelenése egyre fontosabbá vált, a rock lázadása a lemezborítókon is megjelent - idézte fel a kiállítás megnyitóján Tarlós István főpolgármester.

Mint mondta, az 1970-es években Magyarországon is megjelentek azok a rockzenészek, akiknek a zene, mint kifejezési forma nem volt elég, és sok esetben a képzőművészet mellett más művészeti ágakban is maradandót alkottak.

Tarlós István elmondta, hogy a tárlaton olyan ismert alkotók, mint ef Zámbó István (Bizottság), Szigeti Edit (Generál, Gemini) vagy Wahorn András (Bizottság) munkái mellett a fiatal generáció alkotásai is helyet kaptak.

A szeptember végéig látogatható bemutatón szerepelnek Benkő László (Omega), Vigyázó László (Bajtala trió), Jobbágy Dezső (Old boys), Takáts Tamás (Karthago), Kovács József (Atlantis), Dolly (Dolly Roll), Környei Attila (R-Go), Vojnics Attila (Palermo Boogie Band), Horvát Attila, Kiss Lajos (Mercur), Szilárdi Béla (Pannonia), Tikász Sándor (Mercur) festményei, grafikái, albumborítói is.

A Rockmúzeumot 2014 februárjában nyitották meg Budapesten, az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×