eur:
393.91
usd:
364.82
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ökumenikus istentisztelet lesz az ünnep előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartanak egyházi vezetők pénteken, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban - közölte a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT).

Az ünnepi istentiszteleten Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke hirdet igét. A szertartáson részt vesz Cserháti Ferenc katolikus püspök, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke, Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Khaled A. László, a Magyarországi Metodista Egyház szuperintendense, Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint a magyarországi ortodox egyházak és az anglikán egyház képviselői.

Az 1943-ban alakult MEÖT a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsának magyarországi szervezete. Társult tagja a szintén genfi Európai Egyházak Konferenciájának, amelyen keresztül részt vesz az Európai Unió és az Európa Tanács mellett működő egyházi képviselet munkájában.

A MEÖT széles körű nemzetközi kapcsolatokat tart fenn öt kontinens nemzeti egyháztanácsaival és nemzetközi egyházi

szervezeteivel, koordináló szerepet vállal a magyar egyházak nemzetközi munkájában. A szervezetnek tizenegy tagegyháza van, és több felekezet - például a Magyar Katolikus Egyház - együttműködő státussal vesz részt munkájában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×