eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Menjen koncertre, színházi találkozóra, cirkuszba és egyen burgert a hétvégén!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál világsztárjai mellett a Budapest 100 körúti programjai, a cirkuszi világnap városligeti emberpiramisa és nagyszabású filmzenekoncert is színesíti a hétvége fővárosi kulturális kínálatát.

A hétvégén is javában zajlik a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A Müpában szombaton Robert Glasper amerikai Grammy-díjas jazz-zongorista lép fel, míg a Bálnában a WOMEX-díjas szenegáli énekes-dobos Cheikh Lô ad koncertet. A Müpában vasárnap Liszt monumentális Krisztus-oratóriumát a Staatskapelle Weimar mutatja be, míg a Bálnában Gadó Gábor gitárművész nemzetközi projektje lép fel, a Pesti Vigadóban pedig az Accord Quartet Mozart, Ligeti és Dohnányi vonósokra írt műveit szólaltatja meg.

A Nemzeti Színházban is folytatódik a hétvégén a MITEM - Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, ahol szombaton a grúz Állami Színház az Éjjeli Menedéket, a Szentpétervári Alexandrinszkij Színház pedig Gozzi Hollóját adja elő, míg vasárnap egy kínai operaelőadás szerepel a műsoron, illetve az érdeklődők beszélgetéseket hallgathatnak meg Valère Novarina neves francia színházi szakember részvételével.

A hétvégén rendezik meg a Budapest100 programsorozatot is, amiben a civilek és ottlakók közreműködésével a jubiláló lakóházak legendáit eleveníti fel és a máskor rejtett építészeti örökségét mutatja be. Idén a fókuszban a pesti Nagykörút épületei állnak, amelyek közül csaknem 60 nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

A Millenárison ezzel párhuzamosan Beer, Burger, Barbecue Fesztivált rendeznek, ahol a címben szereplő gazdag étel és italkínálat várja a szabadba a látogatókat.

Családi programokban sem lesz hiány.

A Cirkuszi világnap alkalmából látványos emberpiramis épül szombat este a Fővárosi Nagycirkusz előtt, míg a Természettudományi Múzeumban a Da vinci Learning keretei közt éjszakába nyúló pizsamapartin ismerkedhetnek a gyerekek az őslénykutatás rejtelmeivel.

A Csillagok háborúja, az Indiana Jones és a Harry Potter filmek népszerű témái, valamint az E.T., a Hook, a Reszkessetek betörők és a Jurassic Park filmzenéi is felcsendülnek a Budafoki Dohnányi Zenekar tolmácsolásában a Papp László Budapest Sportarénában szombaton hallható, John Williams Filmharmonikusok koncerten.

A Zeneakadémián a hétvégén két koncerten Keller András, Perényi Miklós és Várjon Dénes Beethoven összes zongorás trióját előadja. A jazz- és a világzene kedvelői szombat este a BMC Opus Jazz Clubjában a Makámmal, a Budapest Jazz Clubban pedig a 70 éves Németh János szaxofonossal találkozhatnak, akinek együttese Szakcsi Lakatos Bélát, Babos Gyulát és Kőszegi Imrét is vendégül látja. A Fonó Budai Zeneházban ezzel párhuzamosan a cigányzene kedvelői a Parno Graszt és a Karaván Familia koncertjein vehetnek részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×