eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Szegedi énekesek nyerték a Simándy-énekversenyt

Hanczár György, a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagja kapta vasárnap a IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny fődíját, megosztott első díjat kapott a szegedi Kovács Éva és a Tisza-parti városban tanuló Baracskai Judit.

A versenyen 18 és 36 év közötti énekesek vehettek részt. A 136 indulót két korcsoportban - 18-25 évesek és az alapképzésben résztvevők, valamint a mesterképzésben tanuló egyetemisták és ifjú művészek - díjazták.

Az első kategória versenyzői az alapképzésben résztvevő hallgatók voltak. Az első helyezett a vietnami születésű Ninh Duc Hoang Long lett, aki magyarul adta elő mind a versenyen, mind a gálaesten a Hazám, hazám című Bánk bán áriát. A második Raftis Theodora, a harmadik pedig Kiss Diána lett. A második kategóriában azok indulhattak, akik közel állnak művészdiplomájuk átvételéhez - a mesterképzésben résztvevő hallgatók -, illetve már végzett ifjú művészek. Az elsőnek járó 500 ezer forintos pénzjutalmat a Szegeden tanuló Baracskai Judit és a szegedi Kovács Éva kapta, második helyezést ért el Rendes Ágnes és Egyed Apollónia, míg a harmadik megosztva Vámosi Katalin és Bódi Zsófiával lett.

A IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny Simándy-díját - amelyet idén először ítéltek oda - Hanczár György vehette át. A fődíjas Az ezred lánya című tenor áriával nyerte meg a zsűrit. A fiatal tehetség Szegeden énekelte élete első főszerepét. A közönség Mozart A varázsfuvola című operájában ismerhette meg a hangját, amikor az Alföldi Róbert rendezte darabban Tamino szerepében lépett színpadra.

A 100 éve született Simándy József emlékére tartott - Temesi Mária és Sinkó György operaénekes által alapított - versenyen az énekesek az elődöntőben egy szabadon választott dalt vagy áriát, a középdöntőben és a döntőben pedig három művet adtak elő.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×