eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A menekültekkel való dialógus az idei Müncheni Irodalmi Fesztivál fő témája

A menekültkérdést, a menekültekkel való dialógust állítja a középpontba az idei Müncheni Irodalmi Fesztivál.

Albert Ostermaier kurátor szervezésében valósul meg a front:text címet viselő szerzői fórum, amely nevében a Frontexre, az Európai Unió külső határainak védelmét célzó szervezetre utal. A 2015-ös irodalmi fesztivál központi témái a válságos időszakban menekülés és túlélés.

München városa és Ostermaier egy éve dolgozik a fesztivál és a fórum programján és már akkor tisztában voltak azzal, hogy milyen jelentőségű a menekülttéma, csak azt nem sejtették, hogy ilyen méreteket ölt a probléma - mondta Hans-Georg Küppers, München városi tanácsának kulturális referense.

A november 18-tól december 6-ig tartó fesztivál vendégei között lesz Salman Rushdie, Jojo Moyes, Umberto Eco és Judith Holofernes is.

November 30-án átadják a rendezvény elismerését, a Geschwister Scholl-díjat is. A korábbi évek díjazottjai között van Glenn Greenwald, Joachim Gauck és Anna Politkovszkaja is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×