INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Karácsonytól látható a Snowdenről szóló Oliver Stone film

InfoRádió / MTI
December 25-én mutatják be a mozik Oliver Stone filmjét az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos lehallgatásait kiszivárogtató informatikusának, Edward Snowdennek a történetéről - jelentette be a film forgalmazója az Open Road films.

Az amerikai filmrendező - aki egyebek mellett A szakasz, a Született gyilkosok című mozikat is rendezte - Luke Hardingnak, a The Guardian brit napilap újságírójának A Snowden-akták: a világ legkörözöttebb
emberének igaz története című könyvét, illetve Snowden ügyvédjének, Anatolij Kucserenának a Time of the Octopus című regényét vette nagy költségvetésű thrillerének alapjául.

Snowdent Joseph Gordon-Levitt fogja alakítani, olyan partnerei lesznek, mint Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto és Tom Wilkinson. A forgatás már el is kezdődött Münchenben, számos helyszínen fognak dolgozni, májusra tervezik befejezni a forgatást.

Edward Snowden történetét feldolgozta már Laura Poitras Citizenfour című dokumentumfilmjében, amelyet tavaly mutattak be, és amelyet nagy esélyesnek tartanak arra, hogy vasárnap este kategóriájában Oscar-díjat nyerjen.

A címlapról ajánljuk