eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Pintér Béla a dráma napján ünnepel

Szombaton ünnepeljük a Magyar Dráma Napját, amely épp egybeesik Pintér Béla író-rendező születésnapjával. Ez alkalomból Till Attila beszélget a szerzővel szombat este az Átrium Filmszínházban. A Ma született című estről, a Pintér Béla Társulat 15. évadáról és a drámaírás folyamatáról Pintér Béla beszélt az InfoRádiónak.

Szombaton ünnepeljük a Magyar Dráma Napját, amely épp egybeesik Pintér Béla író-rendező születésnapjával. Ez alkalomból az Átrium Filmszínházban megrendezendő Ma született című est keretein belül Till Attila beszélget a szerzővel, akinek társulata idén ünnepli tizenöt éves jubileumát. Téma lesz többek között Pintér Béla tavasszal megjelent Drámák című kötete, szó esik majd a társulat mindennapjairól is, de alapvetően egy kötetlen beszélgetésre számíthatunk.

A Jászai Mari-díjas író-rendező az InfoRádiónak elmondta, az ünnepi előadássorozat november végén kezdődik, és egészen december 30-ig tart majd. A drámakedvelők a két ünnep között sem fognak unatkozni, ugyanis a színházban ebben az időszakban is folytatódnak az előadások. Az újabb darabok mellett több régebbi nagysikerű művet is műsorra tűznek, mint például A sehova kapuja és a Korcsula.

Manapság rengeteg színházban mutatnak be kortárs darabokat, de Pintér Béla társulata egyedülálló módon, csak az általa írt műveket viszi színpadra. A legújabb, Titkaink című drámát szeptember 28-án mutatják be a publikumnak.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×