eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Százezer látogatónál tart a Cézanne-kiállítása

A Cézanne-kiállítás százezredik látogatóját köszöntötték szombat délelőtt Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

A szerencsés vendég, Tóth Tibor - aki családjával Szombathelyről érkezett a tárlatra - tagja lett a múzeum baráti körének, így többek között egy évig ingyen látogathatja a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria kiállításait - közölte a múzeum az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a nyertes egy kétszemélyes vacsorán is részt vehet majd.

A múzeum felhívta a figyelmet arra, hogy a Cézanne-tárlatról nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elismerően szólnak, egyebek mellett a Wall Street Journal, az Art Daily, az El País és a Neue Zürcher Zeitung is pozitív kritikát közölt róla, kiemelve a koncepció egyediségét, a bemutatott remekművek nagy számát, továbbá a szervezői munkát.

A külföldi elismerések mellett a berlini, brüsszeli, bécsi és londoni reklámkampány is hozzájárult ahhoz, hogy a látogatók csaknem egyharmada külföldről érkezett - olvasható a közleményben.

A francia posztimpresszionista alkotó csaknem száz művét felvonultató kiállítás a festő régi mesterekhez fűződő viszonyáról és ezzel összefüggésben a klasszikus képzőművészet megújításában játszott szerepéről kíván áttekintést adni, mintegy 40 olyan művet is bemutatva, amelynek alkotói - mások mellett Luca Signorelli, Raffaello, Michelangelo, Poussin, Chardin, Goya, Delacroix és Courbet - nagy hatással voltak Cézanne művészetére.

A Cézanne és a múlt - hagyomány és alkotóerő című kiállítás február 17-ig látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×