eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos

Mégsem lehet kulturális nagykövet a bulikirály

Az amerikai külügyminisztérium úgy döntött, hogy mégsem küld trágár rockert kulturális nagykövetként Bahreinbe.

A magát a bulizás királyaként aposztrofáló Andrew W. K. korábban saját honlapján jelentette be, hogy az amerikai külügyminisztérium és a bahreini amerikai nagykövetség meghívására kulturális nagykövetként fogja meglátogatni a Perzsa-öbölbeli szigetország tanintézményeit és néhány zenei helyszínét.

A külügyminisztérium hétfői közlése szerint eredetileg egy bahreini személy kereste fel a követséget a zenész kiutaztatási költségeinek esetleges megosztásáról érdeklődve, ám miután az amerikai diplomaták alaposan tanulmányozták a zenész munkásságát - köztük a hányásig való bulizásra ösztönző számokat - kétségek merültek fel az előadó alkalmasságát illetően.

A külügyminisztérium szóvivője, Victoria Nuland szerint kezdetben ugyan jóváhagyták a dolgot, ám miután a követség magasabb beosztású munkatársai is belepillantottak az előadó repertoárjába, az a döntés született, hogy a zenész nem utazhat Bahreinbe az amerikai kormány költségén. A rocker honlapján azóta piros betűk hirdetik, hogy a külügyminisztérium megvétózta a zenész kiutaztatását.

A politikai nyugtalanság sújtotta Bahrein az Egyesült Államok szoros szövetségesének számít a kulturálisan konzervatív Közel-Keleten. Az amerikai külügyminisztérium rendszeresen támogatja a két ország közötti kulturális kötelékek erősítését szolgáló művészeti és sportcsapatok kiutaztatását. A bahreini amerikai nagykövetség a múlt hónapban hiphopprogramot is szervezett, amelynek keretében amerikai táncosok és művészek érkeztek az országba.

Címlapról ajánljuk
Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Az egyik pozsonyligetfalui (Petržalka) szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért kell meghosszabbítani a voksolás idejét.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×