eur:
386.01
usd:
355.22
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Brad Pitt és George Clooney egy színpadon

Brad Pitt is csatlakozott George Clooneyhoz és egy parádés szereposztás részeként színpadra áll szombaton Los Angelesben egy melegházasságokról szóló darabban.

A 8 című darabot egyetlen alkalommal adják elő olyan színészek közreműködésével, mint Martin Sheen, Kevin Bacon, John C. Reilly, Christine Lahti, Jamie Lee Curtis és Jane Lynch. Az Oscar-díjas Dustin Lance Black műve nyomán készült színdarabot Rob Reiner rendezi.

A filmcsillagokkal tűzdelt jótékony célú előadással az azonos neműek házasságának tilalma elleni harcra akarnak pénzt gyűjteni. Brad Pitt és George Clooney már régóta támogatja a melegek és leszbikusok jogaiért folytatott küzdelmet.

A darabot a Wilshire Ebell Színházban adják elő és azt a bírósági kötélhúzást eleveníti fel, amely a melegházasságok körül zajlott. Az azonos neműek közötti házasságkötésről - az úgynevezett 8-as javaslatról - 2008-ban népszavazást tartottak Kaliforniában, a szavazók többsége nemet mondott.

Ezt a döntést viszont 2010-ben hatályon kívül helyezte Vaughn R. Walker szövetségi bíró, mondván hogy alkotmányellenes. A darabban Pitt alakítja az azóta már visszavonult Walkert, akit sokan bíráltak, mert mint döntése után később beismerte, maga is homoszexuális. Határozatát ugyanakkor idén februárban megerősítette egy San Franciscó-i körzeti szövetségi bizottság.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×