eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Két magyar rövidfilm a szarajevói filmfesztivál programjában

Till Attila Csicska című alkotását és Zomborácz Virág Valami kék című rendezését is beválogatták a július végi Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába.

A Csicska és a Valami kék további 9 rövidfilmmel - egy helyi alkotás mellett török, román, szlovén, bolgár és horvát munkákkal - versenyez majd a 17. alkalommal megrendezett szarajevói mustrán - derül ki a fesztivál honlapjáról.

A július 22. és 30. között zajló eseményen gálavetítésen láthatja a közönség Tarr Béla rendezői búcsúját, A torinói ló című díjnyertes alkotást.

A szarajevói mustra nagyjátékfilmes versenyprogramjában szerepel Nejc Gazvoda szlovén rendező filmje, az Izlet (Egy utazás), egy török alkotás, a Kirik Midyeler (Törött kagylók), Aldo Tardozzi filmje, a Horvátországot képviselő Fleke (Foltok), egy albán-görög-francia koprodukció, az Amnesztia, az Avé című bolgár alkotás, az Atmen (Légzés) Ausztriából, a Loverboy című román-svéd film, illetve az Elvesztegetett ifjúság című alkotás Görögországból.

A boszniai mustra nemzetközi zsűrijét Ari Folman izraeli rendező vezeti, a seregszemle első számú díszvendége Lucrecia Martel argentin művész.

A fesztiválon tavaly 52 ország 201 filmje szerepelt, a legjobb filmnek járó Szarajevó Szíve-díjat Nikola Lezaic szerb rendező Tilva Ros című munkája kapta. Különdíjjal ismerték el Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című alkotását.

A szarajevói filmfesztivált a délszláv háború idején alapították, azóta a térség megkerülhetetlen seregszemléjévé nőtte ki magát.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×