eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Baráti kéznyújtás" - Pekingben a magyar kultúra

A nyugati világ eddigi legnagyobb képzőművészeti kiállítása a Kínai Szépművészeti Múzeumban - így hirdetik a június 14-én Pekingben nyíló Magyar művészet című tárlatot, ahol több mint háromszáz kortárs magyar műtárgyat állítanak ki. A nagyszabású kínai-magyar együttműködésről Tóth Norbert kurátor, a Forrás Galéria vezetője beszélt az InfoRádiónak.

Június 14-án nyílik meg a Magyar művészet című reprezentatív kortárs kiállítás a Kínai Szépművészeti Múzeumban, ami a nyugati világ eddigi legnagyobb képzőművészeti kiállítása az intézményben. A kiállításon 33 művész 303 alkotását mutatják be a Kínai Szépművészeti Múzeum nyolc csarnokában, két teljes szinten.

A kiállítást a kínai kulturális miniszter és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár nyitja meg június 20-án. A megnyitón közreműködik Sebestyén Márta népdalénekes és Bogányi Gergely zongoraművész.

Tóth Norbert, a Forrás Galéria igazgatója, a kiállítás kurátora szerint a tárlat a magyarság lényegéből épülő híd, mely összekapcsolja Keletet és Nyugatot.

"A Magyar Művészet című kiállítás baráti kéznyújtás. Annak a népnek a kéznyújtása, mely évezredek óta őrzi nyelvét, zenéjét, hagyományait, kultúráját, hitét az együvé tartozásban. Egy befogadó nép kéznyújtása, mely megőrizte ázsiai szívét, miközben megtanulta az európai észjárást is" - mondta a kurátor.

A pekingi kiállítást követően 2012. augusztus 8. és szeptember 9. között a budapesti Szépművészeti Múzeum fogadja a Kína művészetét bemutató reprezentatív kiállítást.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×