eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vitézy Zsófia: Fesztiválvárossá kell változtatnunk Budapestet

Értékeinek megtartása mellett családbarát, gasztronómiai programokat is kínáló Budapesti Tavaszi Fesztivált tervez Vitézy Zsófia, a eseményt is szervező Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője. Az InfoRádiónak elmondta: idén elmarad a Nyár a Lánchídon rendezvénysorozat, de a tervek szerint később ismét lesznek a központ szervezésében nyári programok a Duna partján.

Mivel a Budapesti Fesztiválközpont működésének újragondolása nem kizárólag az ő feladata, erre szakembereket is megbízott: a többi között egy könyvvizsgáló és egy informatikai céget. A jelentés legkésőbb június harmincadikáig készen lesz - mondta Vitézy Zsófia az InfoRádiónak.

Hozzátette: a fesztiválközpont azért jött létre eredetileg, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivált megszervezze és koordinálja. Idővel az intézmény jelentősen túlnőtt ezen, és megkapta az Õszi Fesztivált és a Nyár a Lánchídon rendvényt is.

Mostanra a központtól azt várják, hogy Budapestből fesztiválváros legyen, és ebben játsszon jelentős szerepet. A feladat inkább szervezés jellegű, hiszen jelenleg nagyon jónak mondható a főváros kulturális kínálata. Ezt a külföldiek is emelik - közölte az ügyvezető.

A Budapesti Tavaszi Fesztivált is újragondolják, de csak lassan, mivel nem szeretnék sokkolni az eddigi közönséget - folytatta Vitézy Zsófia. Vagyis megmarad a rendezvény elegáns, klasszikus zenével, színházzal foglalkozó jellege. És továbbra is tematikusak lesznek a fesztiválok: a következő témaköre várhatóan a Duna lesz - tájékoztatott az ügyvezető.

bban viszont változtatni szeretnének, hogy több oktató-nevelőprogramot iktatnának be, illetve a családok számára is vonzóvá tennék a Tavaszi Fesztivált, nappali előadásokkal és bérletrendszerrel.

Emellett szorosabbra vonnák az együttműködést a turizmussal, a gasztronómiát szintén beillesztenék, ismét lenne a fesztiválnak saját bora, partneréttermek, amelyek különleges menüvel várnák a vendégeket. A fesztivál nyitánya egész napos szabadtéri rendezvénnyel lenne összekötve, ezt este ünnepélyes nyitókoncert koronázná meg - sorolta Vitézy Zsófia.

Idén nem lesz a Nyár a Lánchídon című rendezvény, mert a helyszín erre nem a legalkalmasabb. Viszont akadnak Budapesten olyan felületek, mint például a Dunakorzó, amelyeket jól meg lehet tölteni ilyen jellegű eseményekkel, és nem akadályozzák a forgalmat sem. Nem lenne jó ugyanis, ha nyárra kiürülne a főváros - jegyezte meg az ügyvezető.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×