eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elhunyt Liz Taylor

Életének 79. évében elhunyt Elizabeth Taylor, világhírű amerikai színésznő. A gyereksztárból lett dívát egy Los Angeles-i kórházban érte a halál, a szíve mondta fel a szolgálatot.

Az angol születésű Elizabeth Taylor "békésen halt meg a Los Angeles-i Cedars-Sinai Kórházban" - közölték a CNN hírtelevízióval. Hat héttel ezelőtt került kórházba szívproblémái miatt. Évek óta szívelégtelenséggel küzdött, 2009 októberében különleges katéteres műtéttel hozták helyre egyik szívbillentyűje működését.

Taylort kétszer is Oscar-díjjal ismerték el: az 1961-es Modern kaméliás hölgy, valamint az 1967-es Nem félünk a farkastól című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az aranyszobrot. Olyan klasszikussá vált filmekben játszott, mint a Kleopátra és a Macska a forró bádogtetőn.


1999-ben II. Erzsébet brit királynő lovagi rangra emelte, így azóta a színésznőt a "Dame" cím is megilleti.

Elizabeth Taylor módos londoni családba született 1932-ben. Apja amerikai származású volt, így kettős állampolgárként nőtt fel. Hároméves korában már balettórákra járt, első filmszerepét kilenc évesen kapta a There's One Born Every Minute című filmben, ami után leszerződött közel két évtizedre az MGM-hez, ahol elég gyorsan szerepelhetett a Lassie hazatér című klasszikusban.

Sztárrá a National Velvet című 1944-es film tette, amiben Mickey Rooney-val szerepelt egy filmben. Az első filmjét felnőttként 1950-ben kapta az Örömapában Spencer Tracy mellett. Szépségére már gyermekkorában felfigyeltek Hollywoodban, ennek egyik oka egy szokatlan rendellenesség volt: két sor szempillával született.

Nyolcszor házasodott, Richard Burton kétszer is elvette feleségül. Először Conrad "Nicky" Hilton, az ötvenes évek egyik aranyifja vezette oltár elé, de a frigy csak kilenc hónapig tartott. Richard Burtonnel először 1963-ban találkozott, a Kleopátra című film forgatásán. Egy évvel később ment hozzá, és tíz éven át volt a felesége.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×