eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Napozz Holddal: mozivásznon a Kispál-búcsú

Napozz Holddal címmel november 24-én, egyetlen alkalommal mutatják be a mozikban a Kispál és a Borz idei búcsúkoncertjét megörökítő filmet. Az alkotást, amelyet országszerte huszonöt helyszínen vetítik majd, Budapesten a Művész, a Corvin, a West Balkán, a Toldi és az Odeon tűzi műsorára.

A Napozz Holddal mozis hozzáállással készült dokumentumfilm, mivel egyszeri és megismételhetetlen eseményt mutat be, és koncertfilmnek is nevezhető, hiszen az az esemény a Kispál és a Borz utolsó fellépése - mondta az InfoRádiónak a rendező, Merényi Dávid.

A filmet tizenhat darab tükörreflexes fényképezőgéppel vették fel, a videórögzítő funkció használatával. Merényi Dávid megjegyezte: bár a gépet nem erre találták ki, ezt a technikát Nyugaton már alkalmazzák egy ideje filmek, sorozatok készítésére.

A rendező felidézte: tavasszal, a rádióból értesült arról, hogy a Kispál és a Borz augusztusban, a Sziget fesztiválon elbúcsúzik a közönségtől. "Azonnal felhívtam telefonon Lovasi Andrást, hogy filmet akarok csinálni a témáról, mégpedig ezzel a különleges módszerrel. Júliusban kezdtünk forgatni, és a végére összesen 156 óra nyersanyag lett. Olyan mozit akartam, amely méltó egy kultikus zenekar 23 éves pályafutásához" - fogalmazott Merényi Dávid.

A Napozz Holddalt november 24-én mutatja be több budapesti és vidéki mozi, ugyanabban az időpontban. A forgalmazó három-ötezer érdeklődőre számít. A vetítésekre csütörtöktől egységesen 3000 forintért lehet jegyet váltani, ezért az összegért a látogatók megkapják a film dupla DVD-kiadását is.

A vetítés különlegessége, hogy a zenekar a központi helyszínről élőben jelentkezik be, hogy üdvözölje a közönséget, ezt pedig az összes moziban közvetítik majd.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×