eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hova menjünk ma este szórakozni?

Amerikai ifjúsági zenekar játszik a többi között Morricone és Bernstein darabokat a BM Duna palotában, Deák Bill Gyula koncertezik a Zöld Pardonban, valamint néptánc együttesek lépnek fel és táncház várja az érdeklődőket a Hagyományok házában, a Hilton Dominikánus udvarban és a Gödör Klubban. Fővárosi kulturális programajánló.

A Tér-Film-Zene Fesztivál keretében ma este nyolc órától a Millenáris Parkban Bujtor Istvánra emlékeznek, ezt követően pedig levetítik Tímár Péter Zimmer Feri című vígjátékát Reviczky Gábor főszereplésével.

A komolyzene kedvelőit a BM Duna palotában a Pittsburgh-i Ifjúsági Filharmonikus Zenekar koncertje várja este hét órától, ahol Corelli, Vivaldi, Bach, Mendelsshon és Johann Strauss népszerű melódiái mellett felcsendül Ennio Morricone Volt egyszer egy Vadnyugat című filmzenéje, Henry Mancininek az Álom luxuskivitelben című Audrey Hepburn filmhez készített betétdala és egy zenés szám Leonard Bernstein West Side Story című musicaljéből.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál keretében koncertezik este fél kilenctől, a műsoron Händel D-dúr concerto grossója, Johann Sebastian Bach III. brandenburgi versenye és Vivaldi: A négy évszak című műve is szerepel.

A Petőfi híd budai hídfőjénél, a Zöld Pardonban Deák Bill Gyula lép fel, Az A38 Hajó tetőteraszán a Watch My Dying és a Room of the Mad Robots metálkoncertjei várják az érdeklődőket, a Cafe del Rióban pedig két ismert német trance DJ és producer, ATB és Markus Schulz mozgatják meg a közönséget.

A belvárosban, a Gödör Klubban táncház várja az érdeklődőket, este kilenc órától a Buda Folk Band, a Bivaly zenekar és a Csürrentő együttes muzsikálják a talpalávalót. A Mikszáth Kálmán téren hét órától David Yengibarian zenél, a közeli Budapest Jazz Clubban Oláh Kálmán ad szóló zongoraestet. Az Akácfa utcai Fogasházban Tóth Evelin dzsessz és fado dalokat énekel, a Csengeri utcai Gangban pedig Eric Manneschmidt játszik dzsessz sztenderdeket zongorán.

A néptánc kedvelőinek kikapcsolódást nyújthat a Hagyományok Házában a Kincső Táncegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes Zenekarának közös produkciója, vagy a Duna Művészegyüttes Táncról táncra című Folklórestje a Hilton Dominikánus Udvarban.

Budapesten kívül ma is folytatódik a Börzsönyben a Hetedhét Vigasság népművészeti fesztivál, ahol ma Petrás Mária moldvai népdalénekes, a Técsői Banda valamint a Csík zenekart vezető Csík János és barátai is fellépnek Bernecebaráti, Perőcsény és Kemence színpadain.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×