eur:
389.52
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Remek zenék, horgászverseny, fröccskultúra - kezdődik a Fishing on Orfű

A német De-Phazz, a Kispál és a Borz és a Quimby is fellép a csütörtökön kezdődő harmadik Fishing on Orfű fesztiválon, ahol a népszerű magyar előadók mellett tóátugrási verseny, fröccstúra és horgászverseny is várja a közönséget.

A Fishing on Orfű a szervezők szerint alterfeszt, a fellépők azonban nem alternatív zenekarok; azért nem nevezik őket annak, mert maguk tiltakoznak a besorolás ellen - mondta az InfoRádiónak Lovasi András, a fesztivál egyik kitalálója.

A zenész elárulta, a rendezvény profiljának megtartása mellett hosszabb távú céljaik között szerepel, hogy zenei kirándulásra vigyék az egyre bővülő közönséget. Ennek jelei már idén is megmutatkoznak: az egyik színpadon az egyes napokon más-más műfaj - a prog- és a stoner rock, a magyar hip-hop, valamint az elektronikus rock- és beat - képviselői lépnek majd fel.

Azt szeretnék - magyarázta Lovasi András -, hogy az orfűi fellépés rangot jelentsen a zenekaroknak, éppen ezért remélik, hogy a szokásos fesztiválműsor helyett a bandák különlegességekkel is meglepik majd a közönséget.

A fesztivál táborjellege idén is megmarad, a programok között ezúttal is szerepel a horgászverseny, a hosszúlépés-túra, amely a környéket próbálja bemutatni a fröccskultúrán keresztül, és a tóátugrás - ez utóbbi esetében zsűri pontozza majd a résztvevők teljesítményét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×