eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Moziba menne? Ismerje meg a heti premiereket!

Ridley Scott és Russel Crowe a Robin Hooddal kívánja megismételni a Gladiátor sikerét, a brazil Chico Buarque Budapest című regényének filmváltozata Hámori Gabriellával mutatkozik be a magyar mozikban, de egy Cannes-ban díjazott román dráma és egy teknős vándorlását bemutató természetfilm is szerepel a heti filmbemutatók között. A filmeket Dudás Viktor filmkritikus kommentálta.

Robin Hood

r. Ridley Scott
sz. Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong


"Ridley Scott és Russell Crowe ötödik közös alkotása igen látványos és igen szórakoztató, de sajnos azt a célt, hogy megismételje a Gladiátor sikerét, nem fogja elérni. Russell Crowe kicsit megfásult, ilyen fiatalos kardozós, nyilazós szerepben már nehézkesen mozog, és Robin Hood ellenfelei sem olyan markánsak, mint a Gladiátor esetében."

Rendészet, nyelvészet
r. Corneliu Porumboiu
sz. Dragoº Bucur, Vlad Ivanov


"A Rendészet, nyelvészet a Robin Hood mellett a hét egyik leginkább kedves alkotása. Corneliu Porumboiu a Forradalmárok 89 után ezzel a filmjével is rangos elismerést nyert a Cannes-i Filmfeszitválon. Ez a film is elkészülhetett volna Magyarországon, tényleg egy nagyon érzékletes, remek alkotás."

Hihetetlen utazás
r. Nick Stringer


"A Hihetetlen utazás című természetfilm sokkal inkább állná meg a helyét egy ilyen filmekre szakosodott televíziós csatornán. Noha gyönyörű képeket és történet vonultat fel, közel sincs olyan tökéletes dramaturgiával felépítve, mint Jean-Jacques Annaud Medve című alkotása, aminek szintén állatok voltak a főszereplői."

Budapest
r. Walter Carvalho
sz. Leonardo Medeiros, Hámori Gabriella, Giovanna Antonelli


"Nem vagyok a film lelkes híve. Lehet örülni annak, hogy egy ennyire távoli országból ilyen nagy szeretettel tekintenek a mi gyönyörű fővárosunkra, de önmagában ez a lelkesedés nem feltétlenül tud értékelhető filmet teremteni. Még akkor sem, hogyha Hámori Gabriella vagy Giovanna Antonelli tündököl a főszereplő Leonardo Medeiros mellett."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×