eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem várt sikernek örvendhet a Frida und Fred osztrák gyermekmúzeum

Nagy sikert arat vendégei körében a grazi Frida und Fred Gyermekmúzeum: 2003-as megnyitása óta kétszázhetven ezer látogatója akadt.

Jörg Ehtreiber múzeumigazgató elmondta: ezzel magasan túlszárnyalták a kezdetekkor jósolt évi harmincezer fős látogatottságot. De nem csak országos, hanem nemzetközi szinten is elismert az osztrák múzeum tevékenysége: a Drezdai Higiéniai Múzeumnak (DHM) kölcsönadott Kopfüber Herzwärts (Hanyatt-homlok a szív irányába) című kiállításuk Németországban is negyvenezer látogatót könyvelhetett el szeptember óta. Gisela Staupe, a DHM képviselője szerint "kevés olyan múzeum van, amely ilyen minőségű pedagógiai munkát végez".

A Frida & Fred, a grazi Augartenben található múzeum a szó legszorosabb értelmében a megragadható világot mutatja be a gyermekeknek. A hangsúly a játékon, a dolgok kipróbálásán, a cselekvésen van. A különböző programok segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a világ sokszínűségével és összetettségével. Az intézmény honlapján olvasható "hitvallás" szerint elsődleges céljuk az, hogy olyan múzeumot teremtsenek, ahol a szülők és a gyerekek is jól érzik magukat, illetve amely megmozgatja a vendégek fantáziáját és érzékeit, amely megérinti a szívüket és ösztönzi a kreativitást.

Az intézmény 2010-re két új kiállítást tervez. A Mesélj nekem a halálról című tárlat a berlini FEZ gyermekmúzeumból érkezik. A német fővárosban évek óta sikeres kiállítást a kettő és hat év közötti gyermekeknek ajánlják. Emellett saját összeállítás lesz a "blubberblubb" című kiállítás, amelynek segítségével a víz témakörének sokszínűségét mutatják be a gyermekeknek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×