eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mandulacsók és Sacher-torta is került Horthy Miklós asztalára

Az utcáról került be a Krisztina Antikváriumba Horthyné Purgly Magdolna receptgyűjteménye, melyből megtudhatjuk, milyen finomságok kerültek a tízes években Horthy Miklós asztalára. A könyvecske részt vesz az antikvárium hétvégi aukcióján - mondta az InfoRádiónak az üzlet vezetője.

Párizsi szelet, csokoládékrém karamellel, kávéfagylalt, Jókai- és Sacher-torta, mandulacsók. Horthy Miklósné Purgly Magdolna receptgyűjteményében 152 számozatlan oldalon 310 sütemény, torta és egy cukrászati recept leírása olvasható.

A Krisztina Antikvárium vezetője az InfoRádiónak elmondta: a füzetbe, amely hétvégén kerül kalapács alá, kézzel írták a recepteket, de azt nem tudni, hogy Horthyné kézírása-e.

A gyűjtemény első bejegyzése szerint 1910. február 1-jén kezdték a receptek írását - mondta Földvári Antal, aki hozzátette: a füzet történetéről szinte semmit nem lehet tudni, mert az utcáról hozták be az antikváriumba.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×