eur:
388.6
usd:
361.57
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Az őszi múzeumlátogatók nem mindig maguktól mennek

Nyáron elsősorban turisták, tavasszal és ősszel pedig kiránduló csoportok látogatják a magyarországi múzeumokat - derül ki a Xellum Kft felméréséből. A kutatás arra is kereste a választ, hogy átlagosan mennyi időt töltünk a kiállításokon és pontosan mit csinálunk közben.

Nyáron azok mennek múzeumba, akik nyaralásuk során különleges impulzusra vágynak. A tavaszi vagy az őszi múzeumlátogatók azonban gyakran nem saját döntésből keresik fel a kulturális intézményeket, hanem viszik őket. Ilyenkor ugyanis leggyakrabban az iskolai vagy a nyugdíjascsoportok utaznak.

A helyi lakosokat azok az intézmények tudják megszólítani, akik bekapcsolódtak az úgynevezett Alfa programba, amelyek az intézmények megújítása érdekében hozott létre a kulturális tárca 2002-ben. Az elemzés egyértelműen bizonyítja, hogy a megújulni képes kiállítók ismét meg tudják szólítani a helyieket.

A kutatásból az is kiderült, hogy a legtöbben nem sokallják a múzeumi belépőket. A budapesti válaszolók nagy része értékarányosnak tartja ezeket, de olyanok is vannak, akik szerint olcsóak.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×